Život pod Svilajom - nova knjiga Ante Tešije

Admin, 24.01.2010.

Naš Ante Tešija je izdao još jednu knjigu posvećenu svom rodnom kraju. Radi se o knjizi Život pod Svilajom na 448 stranica u kojoj je sažeo svoj život na našem Ogorju, u podnožju Svilaje. Sigurno će se većina vas prepoznati u životnim situacijama iz te knjige.

Evo što sam Tešija kaže o ovoj knjizi:
Dragi moji Ogorani, ja san jedan od vas, koji san izrasta pod gordon Svilajon. Te davne pedeset i treće, u bijedi i jadu san se iskrca kako bi proživija najlipših petnaest godina života. Oša san i vratija se.
Ovo su priče o mom životu, a i vaš je bija sličan. Ja o mom znan sve, o vašem samo naslučujem, no siguran san, dok budete čitali moju knjigu, da će te se sitit svog ditinjstva, a vi mlađi sa gušton shvatit kako smo mi "jadnici" bez interneta i mobitela mogli uopće opstat.
Knjiga nije skupa, pomažete kupnjom našem Petru da održi ove web stranice, a virujte mi da će te često posegnut, u trenucima dosade, za ovom knjigom i čitati ju. Već san se uvjerija u to.
Jadan je čovik koji zaboravi svoju prošlost, svoje običaje i svoj zavičaj, a ja san sa svojin knjigama uradija svetu stvar, naše Ogorje san stavija među korice i ponudija mnogima na upoznavanje.
Ja san se tu rodija i tu ću skončat. Za mene je to najlipši kraj na kugli zemaljskoj, uradimo sve da nam Ogorje bude zahvalno. Ne zaboravimo oklen smo. Njegujmo uspomene i čuvajmo poštenu dušu našeg Ogorskog gorštaka koji je bija oličenje poštenja i vjere u svoje. Ima je malo, al' svoje!
Vaš Ante Tešija


Poveznice: knjiga | Tešija | Život pod Svilajom | svilaja | ogorje |

Arhiva svih vijesti
Prethodna vijest:
Ogorje.net - web preporuka dana u emisiji HRT-a: Dobro jutro Hrvatska!

Sljedeća vijest:
Svi su se oni spustili u Split iz Ogorja - a ko je najdalje dotra?

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: