Međunarodni projekt Friedensgrund u Ogorju

Admin, 21.08.2012.

Ogorje u Dalmatinskoj zagori ugošćava od 13. do 23. kolovoza 2012. ukupno 150 mladih sudionika međunarodnog projekta "Friedensgrund". Radi se o ekumensko-mirovnoj inicijativi njemačke biskupije Hildesheim, koja okuplja mlade katolike, pravoslavce i grkokatolike iz Njemačke, Rumunjske, Litve, Bjelorusije, Moldavije, BiH, Hrvatske, Ukrajine i Mađarske u svrhu boljeg međusobnog upoznavanja, zajedničke molitve, ali i boljeg upoznavanja kulture i povijesti zemlje domaćina, u ovom slučaju Hrvatske.

Mladi sudionici projekta tijekom boravka u Ogorju, župi Šibenske biskupije, a Županije Splitsko-dalmatinske, zacrtali su sebi cilj saniranja zida na području župske kuće u ovom malom mjestu u Dalmatinskoj zagori.
Smještaj za mlade je u šatorima koje je posebno za ovu prigodu postavila organizacija Malteser Hilfsdienst iz Hildesheima. Župnik fra Stipe Bešlić omogućio je da se ovogodišnji "Friedensgrund" održi u Ogorju. Osim fizičkog rada u dva tjedna u Ogorju radi se i na sporazumijevanju među narodima.
Jedan šator služi kao crkva, a u njemu se redovno održavaju molitve i svete mise na različitim jezicima. U ponedjeljak će biti predstavljena i hrvatska povijest. Mladi su hodočastili u Sinj i Knin, te u Trogir, te u Manastir Krka kod Kistanja, samostan Visovac, i u Šibenik. "Hrvatska stoji pred ulaskom u EU, ali je hrvatsko društvo još uvijek pod utjecajem nedavnog rata. Upravo u takvoj zemlji projekt "Friedensgrund" može biti pravi znak za pomirbu europskih naroda", rekao je don Martin Marahrens, voditelj ovog međunarodnog projekta kojeg je 1990. osnovao biskup iz Hildesheima, sada već pokojni dr. Josef Homeyer.

Dodatne informacije na kontakt:
Robert Šimić, vjeroučitelj i novinar
22010 Brodarica-Šibenik, Hrvatska
E-mail: simicrobert@yahoo.com
mob: +385/98/90-19-072


Poveznice: Friedensgrund | ekumena | Hildesheim | Ogorje |

Arhiva svih vijesti
Prethodna vijest:
Pater Luka Rađa moli za pomoć u liječenju

Sljedeća vijest:
Kupite povoljno knjige prof. Envera Ljubovića

Oglas

Facebook komentari

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: