Komentari prezimena Grubišić

Stranica: 1 od 3

Marko Grubišić - Datum: 31.10.2008.

Mislim da ste trebali navesti i familiju GRUBISIC iz TUCEPA.


Dubravko Grubišić - Datum: 29.12.2008.

U Šmriki (Kraljevica) ima dosta Grubišića. Volio bih ako netko zna od kuda ova grana u primorju da mi se javi.


Jelena Grubišić Čabo - Datum: 21.7.2009.

Moram napomenuti da je ova priča o dvočlanom prezimenu Grubišić Čabo nepotpuna. Naime, Pave Čabo, koji je ubijen u Hržištima bio je zadnji muški potomak prezimena Čabo. A njegova sestra koja se udala za Miška Grubišića zadnji ženski potomak. Prema tome, razlog iz kojeg je Miško Grubišić svom prezimenu pridodao i nevjestino Čabo bio je između ostalog i da to prezime ne bi nestalo zauvijek, s obzirom da njen brat Pave nije uspio dobiti sina koji će nastaviti lozu. U tom braku Miška i njegove žene, od tada Grubišić Čabo oboje, rodio se sin Filip. Međutim, nakon nekog vremena Miškova žena umire i on se ženi ponovno, ovaj put za ženu prezimena Sikirica. Ona također uzima prezime Grubišić Čabo. Iz tog braka rađaju se dva sina, Cvitko i Mate. Sva trojica Miškovih sinova nasljeđuju prezime Grubišić Čabo, iako je samo prvi sin Filip pravi Grubišić Čabo, a druga 2 su zapravo porijekla Grubišića i Sikirica. Sada postoji više potomaka ove druge dvojice, a zanimljivo je spomenuti da gore spomenuta obitelj koja se opredjelila samo za prezime Čabo zapravo uopće nema nikakve veze s tim prezimenom, jer su to potomci druge Miškove žene, rođene Sikirica. Prvi Miškov sin Filip ženi se ženom prezimena Bajić i iz njihovog braka rađaju se 3 sina: Miško, Ante i Martin od kojih nastaju 3 velike obitelji, te kćer Iva. Također je zanimljivo spomenuti da se Cvitko ženi sestrom Filipove žene. Od Cvitka i Mate nastaju ostali potomci Grubišić Čabo, pravog roda Grubišić Sikirica. To je također priča koja se prenosi s koljena na koljeno. Ovo je ukratko. :)


Predrag - Datum: 4.8.2009.

Pozdrav svima.
Zanima me u kakvoj su vezi, ako je uopće ima, Grubišići iz Zapadne Bosne, općina Bosanski Petrovac, koji su pravoslavne vjeroispovjesti sa ovima koje spominjete u tekstu.


Bmw 325 - Datum: 10.9.2009.

Ima Grubišića i u drinovcim koji se ne spominju nikako.......


Milenko Grubljesic - Datum: 28.10.2009.

Koliko sam mogao procitati o prezimenu Grubljesic odnosno nisam nista procitao vezano direktno za to prezime.Grubljesici su pravoslavci i vecina Grubljesica nastanjena je na podruciju Novog Grada (Bos.Novi) u Republici Srpskoj kao sto su sela Velika Zuljevica, Prusci, Ravne , Poljavnice, Dvor na Uni, Kostajnici.U pricama koje su se prenosile s koljena na koljeno Grubljesici su porjeklom sa podrucija Crne Gore te su se bjezeci od turaka nastanili na podruciju Like,Banije i Korduna.Svi Grubljesici koji su nastanjeni na navedenim podrucijima slave krsnu slavu Sv. Nikolu.


Danijel Grubišić - Datum: 27.11.2009.

di si


Manuela Grubišić Stenta - Datum: 22.12.2009.

Ja sam rođena Grubišić, živim u blizini Pule i htjela sam nadodati da nas ima u Puli i okolici. Po podacima koje imam oni potjeću iz Olova u Bosni. Moji preci su više od 2 stoljeća ovdje i bili su među prvim pismenim ljudima u ono vrijeme. Pozdrav svim Grubišićima ma gdje god bili.


Josip Grubišić - Datum: 23.1.2010.

Toćno je da je prezime Grubišić plemička obitelj iz Olova. Bila su trojica braće. Jedan je otisao u Dalmaciju, drugi u Hercegovinu, a treći ostao u Bosni i jer je imao svu žensku djecu, ugasilo mu se koljeno. U boji imam grb obitelji Grubišić i ponosan sam na njega. Konj s rogom. To je grb ove dvojice braće koji su otišli iz Olova. Također, na njemačkom jeziku imam dokument koji sve ovo potvrđuje. A kako sam svećenik, drago mi je da sam pronašao svoje korijene. Iskreni pozdrav i blagoslov svim Grubišićima ma gdje bili!!! vlč. Josip


Manuela Grubišić Stenta - Datum: 24.1.2010.

Poštovani vlč. J. Grubišić jako sam sretna da ste potvrdio moje podatke koje sam ovdije napisala. Ja imam isti grb obitelji Grubišić(nažalost fotokopiju crno-bijelu)koju sam dobila od rođaka koji je bio svečenik(vlč Anđelo Grubišić) tu kod nas u Istri mjesto se zove Kršan ali je držao i neke druge župe. Nakon njegove smrti njegov brat mi ga je darovao u znak sječanja. Od prije imam samo sliku grba koju je imao moj pok.otac. Mogu Vam reći da sam jako, jako ponosna na svoje prezime i porijeklo jer su to bili dobri i pošteni ljudi. Vlč. molim Vas, ako imate priliku da mi kažete kako mogu doći do tog grba u boji. Unaprijed se zahvaljujem.


Stranica: [1] [2] [3]

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i Ogorje.net se ne može smatrati odgovornim za izrečeno.
Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

« Natrag na prezime Grubišić | Komentirajte!

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: