KONJIČKI KLUB "SPLIT" - Radunić

Škola jahanja, izleti u prirodi...

O KLUBU
Konjički klub Split
Radunić b.b., 21206 Donje Ogorje
tel/fax. 021 663 555
email: konjickiklub@yahoo.com
kontakt osoba: Ivica Kurobasa - mob. 091 530 75 66
- Cijena škole jahanja je 1500 kuna;
- Sat jahanja u prirodi je 100 kuna;
- Članarina je 400 kn godišnje, i sa članarinom se dobije popust na pojedine usluge kao što je npr. škola jahanja

OPIS TERENA
Ovdje će te naći zapanjive raznolike pejzaže. Većina prostora su nepokvarena i okružena malim kulturalnim selima, poljima, pašnjacima, planinama, jezerima i rijekama.
Tu su dva terena i stacionarni program za uživanje u ovoj lijepoj, skoro nedodirnutoj zemlji, u dvije najdivnije regije Hrvatske.
Ovdje možete iskusiti skrivena prirodna i čuvana područja Dalmatinske Zagore i Like.
Teren Dalmacija je pogodan za jahače sa osnovnim iskustvom. Ljeti se čak možete osvježiti plivajući u Peručkom jezeru, gdje također možete povesti svog konja na kupanje.
Teren Plitvice je pogodan za malo iskusnije jahače. Plitvička jezera su najljepša I veoma poznat Hrvatski nacionalni park i pod zaštitom UNESCO-a. Tu je šesnaest jezera međusobnu povezanih sa slapovima, što stvaraju glavnu atrakciju u ovom jedinstvenom parku.
U parku će te naći izvor rijeke Korane, okružene gustim šumama bukve, jele i smreke, dijelom oblikovane od drevnih djevičanskih šuma. Osim jezera i šuma, Park je ukrašen sa nekoliko pećina, izvora, cvijetnih proplanaka i nastanjen je mrkim medvjedom I drugom divljači.
Svaki dan vašeg jahanja možete istražiti prirodne ljepote raznolikih pejzaža. Iskusit će te zapanjivo jahanje, prelazak i preplivavanje rijeka, galopiranje preko otvorenih ravnica i penjanje planina.
Ovi programi dozvoljavaju jahaču da preuzme brigu o svom konju tijekom terena – timarenje i sedlanje, međutim pomoć je ponuđena.
Tereni će uvijek biti popraćeni kamionom i/ili autom, tako da je uvijek moguće uzeti važne stvari poput kišnih kabanica. Morati će te ponijeti vlastitu vreću za spavanje.
Detaljnije o terenima pogledajte ovdje:

Slike kako to izgleda na terenu možete pogledati u galeriji.

HRANA I SMJEŠTAJ
Klub je situiran na Ranču u malom selu Radunić u Dalmatinskoj Zagori, pola sata vožnje od grada Splita.
Kuća ima dva kata. Prizemlje nudi klupsku prostoriju sa malim šankom u stilu westerna, sa fotografijama i novinskim isječcima o terenima i povijesti kluba. Tu je također kupaonica i soba sa bračnim i pomočnim ležajem.
Gornji kat ima pet soba sa duplim i pomoćnim ležajima i kupaonicom. Sobe su jednostavno uređene, te dvije sobe imaju pristup balkonu gdje možete iskusiti divan pogled na štale, okružujuću šumu i polja.
Svi gosti su dobro zbrinuti u ovom prijateljskom i toplom okruženju, dok se zabavljate, stvarate nova prijateljstva i uživate u vremenu bez stresa.
Dok ste na terenu spavat će te u šatorima i vrečama za spavanje. Na terenu Plitvice će te provesti dvije noći u različitim seoskim domaćinstvima u prijateljskoj atmosferi, dobiti dva topla obroka (ručak/večeru), koja su uvijek svježe pripravljena većinom na otvorenoj vatri.
Pripremaju se ukusna, tradicionalna Dalmatinska jela pripravljena od domaćeg, organski uzgojenog povrća, voća i mesa. Također su u ponudi vina proizvedena kod lokalnog stanovništva, domaći sirevi koji su ručno napravljeni “na stari način” od kozjeg, ovčjeg i kravljeg mlijeka.
Jela možete jesti u klupskoj prostoriji ili vani na terasi oko velikog stola. Vegetarijanska i specijalna prehrana su također u ponudi.
Alkoholna pića, kao žeste i vina su domaće proizvodnje. Najpoznatije žeste uključuju orahovicu, medovaču, šljivovicu i lozovaču.
Mnogi gosti pitaju bocu žeste i domaći sir za ponijeti kući, zbog visoke kvalitete i ukusa zbog kojeg su jako popularni. Ovdje nikada nećete bit ni gladni ni žedni.

AKTIVNOSTI
Smještaj Ranča čini idealnu bazu za biciklizam i pješačenje okolo, istraživajući lokalno okruženje, posječujući nedaleku planinu Svilaju (1509m) ili se možete jednostavno opustiti čitajući. Tu je također mogučnost za istraživanje obližnjih gradova Splita i Trogira.

KONJI

 • Vrsta konja: Engleski punokrvnjak, arap, anglo arap, lipicaner, holštajn, hrvatski punokrvnjak, poniji i falabella.
 • Priroda konja: Miran temperament, dobro trenirani, sigurnih nogu i pouzdani. Svaki tip konja za svaki tip jahača.
 • Broj konja: 50
 • Visina konja: Malešni (55cm) do 17.3 konjske visine
 • Ograničenje težine: 90 kg (mogu se primiti dva jahača teža od 90 kg)
 • Tip opreme: Engleska, western i trail.

OSTALI DETALJI

 • Jezik: Domaćini koji govore Engleski i Njemački.
 • Zdravstveni zahtjevi: Nema specijalnih zahtjeva.
 • Dobna granica: 16 godina za terene i 12 godina uz pratnju odrasle osobe.
 • Obuka: Nikakva obuka nije uključena. Prvi dan imate procjenu, tj. spajanje konja i jahača.
 • Cijena uključuje: Šest dana punog pansiona sa doručkom, ručkom i večerom, večeru na dolasku i doručak na odlasku, pića uz jela, vodića sa znanjem Engleskog jezika, šest dana jahanja i prijevoz prtljage.
 • Cijena ne uključuje: Let, transfer na Ranč sa aerodroma, autobusnog i željeznog kolodvora, ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera i dodatna pića.
 • Putne informacije: Ima nekoliko niskobudžetnih letova prema Splitu. Možete biti prevezeni direktno na Ranč sa aerodroma Kaštela ili sa autobusnog i željezničkog kolodvora u Splitu. Transfer dođe £40 za oba smijera.
 • Alternativni aerodromi: Zadar, Dubrovnik – transferi NISU uključeni u cijenu, trebate doći do Splita autobusom odakle će te biti transferirani na Ranč.

Oglas

Neregistrirani korisnik

Logirajte se ili registrirajte

Pretraži Ogorje.net

Zadnji upiti o prezimenima: